Składniki:
- 500g makaronu spaghetti
- 500g mięsa mielonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 500g passaty pomidorowej
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia
Sposób przygotowania:
- Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulę i czosnek, podsmażaj aż będą miękkie.
- Dodaj mięso mielone, smaż przez kilka minut aż będzie dobrze podsmażone.
- Wlej passatę pomidorową, wymieszaj, dodaj przyprawy według własnego uznania (sól, pieprz, oregano, bazylia).
- Gotuj na małym ogniu przez około 15-20 minut, często mieszając.
- Ugotuj makaron spaghetti według instrukcji na opakowaniu.
- Odsącz makaron, podawaj z sosem mięsnym.
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL